Patlican Kebap

Sevgili takipçilerim nasilsiniz Korona virüslü dünyada keyfiniz, sagliginiz insallah iyidir.
Biz kendimizi Karantinaya aldik haftalardir evdeyiz. 
Beslenme tarzimiz ayni sebze, meyve, et, tavuk, balik, kurubaklagil, kuruyemiș den olușuyor. Evdeyiz diye sikintidan kendimizi hamur ișlerine, tatlilara vermedik. Eskisi gibi saglikli besleniyoruz. Üç hafta içinde sadece bir kere o da iki gün önce çikolata soslu kek yaptim onu da üç kiși üç gündür yiyoruz bugün bitti. 
Bugün sevgili eşimle birlikte patlican Kebap yaptik enfes oldu tarifini sizinle de paylașiyorum. Malzemeleri siz kendi ailenizin kiși sayisina göre arttirirsiniz. Biz her yemegi tek ögün yenecek șekilde yapiyoruz artan yemek yenmiyor her ögünde yeni, farkli yemek yapiyorum.
Malzemeler (2 kișilik + 1 çocuk 2 yașinda) 
250 gr kiyma (mumkunse bir kismi kuzu bir kismi Dana olursa daha lezzetli olur) 
1 çay kașiği pul biber
1 çay kașiği karabiber
Tuz
Yarim çay bardagi zeytinyagi 
2 tane domates
3 tane patlican 
1 tane soğan
Üç diș sarimsak 
Üç tane biber
Patlicanli Kebap Yapilisi
Patlicanlari kalin yuvarlak șekilde kesin tuzlu Suda Yarim saat bekletin. 
Kiymayi, tuzu, yagi, baharatlari karistirip iyice yogurun kabin üzerini streçleyip buzdolabinda iki saat dinlendirin. 
Ahșap șișlere bir patlican bir köfte olacak șekilde dizin. Firin tepsisine șișleri dizin donates, biber, sogan ve sarimsaklari da koyun. 
Firini once izgara moduna ayarlayin on dakika izgara moduna pisirin sonra kebabin diger tarafini cevirin on dakika da o tarafi pisirin. Sonra Firini normal pisirme ayarina Alin. Pistigini goruntusunden anlarsiniz benim ki kirk dakika da pisti. 
Cok lezzetli oldu biz çok begendik siz de yaparsaniz yorum yaparsaniz sevinirim. 





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder