Kofte Tarifi

Köfte Tarifi Yapılışı

İnsanın kendi yaptığı yemek kadar güzel bir şey var mı, bence yok, dışarıda yemek yemeyi sevenleri anlamıyorum.
Temizce, kaliteli malzemeden yapılan yemek kendi yaptığımız yemek, içinde ne olduğunu bildiğin yemek kendi yaptığımız yemek o zaman ev hanımları neden dışarıda yemek yemeyi, dışarıdan sipariş vermeyi tercih eder ki? Tembellikten tabiki.
Çok şükür hiç bir zaman tembel bir insan olmadım. Rabbim elime lezzeti de nasip etmiş çok şükür.

Çalışan Kadınlar İçin Tek Seferde Başka Günler için de Yemek Hazırlama Tüyosu
Köfte malzemesini 2 veya 3 ile katlayıp yani çok hazırlayıp, sonra köfte şekli verip plastik tabağa birbirine yapışmayacak şekilde dizip üzerini streş film ile kaplayıp derin dondurucuya kaldırırsanız, işten geldiğiniz günlerde veya zamanınızın az olduğu günlerde köfteyi çözdürüp o anda kızartıp kısa sürede yemeğinizi hazırlayabilirsiniz.

Köfte Tarifi için Malzemeler
400 gram kıyma
Yarım bayat ekmek içi
1 kuru soğan
2 diş dövülmüş sarımsak
İnce doğranmış maydanoz
Tuz, karabiber, pul biber, kimyon, kekik

Köfte Tarifi Yapılışı
Soğanı rendeleyin, diğer malzemeleri ekleyip iyice yoğurun. İstediğiniz büyüklükte parçalar koparıp şekil verin. Tavaya yağı ekleyip kısık ateşte çevirerek pişirin.

Afiyet olsun. Sofranız bereket dolsun.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder