Karnabahar Salatasi

Zeytinyağlı Karnabahar Salatası Tarifi Yapılışı

Karnabaharın her şeyi bir başka güzel. Bu arada yeni evliler, bekarlar, 1 veya 2 kişi yaşayanlar için bazı tüyolar vereceğim.
Bekarlar, yeni evliler, tek yaşayanlar aynı yemeği birkaç gün yemek istemiyorsanız size bazı tüyolarım var.
İlk olarak küçük tencereler alın, büyük tencereleri misafirlerin geldiği zamanlarda kullanırsınız, kendiniz için küçük tencere seti alın.
Pazardan alışveriş yapıyorsanız 1 kilodan aşağıya bir şey alamazsınız, yarım kilo isteseniz vermezler, marketten de birçok sebzeyi en az 1 kilo almak zorundasınız. 1 kilo aldığınız sebzeyi farklı günlerde kullanmak çok kolay.
Bir de tasarruf açısından düşünecek olursak ocak bir kere yandığında mesela 1 kilo karnabaharı veya başka bir sebzeyi tek seferde haşlamanız daha tasarruflu olur.
Ben her gün farklı yemek yaparım, bir gün yediğimiz yemeği sonraki gün de yemek zorunda kalmayalım diye o öğün bitecek kadar yapıyorum.
Satın aldığınız 1 kilo Karnabahar, ıspanak, brokoliyi veya taze fasulye gibi sebzeleri tek seferde büyük tencerede haşlayın. Sonra iki, üç veya dört parçaya bölün. Siz bir öğünde ne kadar yiyorsanız 250 grsa dört parçaya, yarım kilo ise 2 parçaya ayırın. O öğünde o sebzeyi nasıl yapacaksınız o şekilde yapın. Diğer ayırdıklarınızı soğuduktan sonra buzdolabı poşetine koyup derin dondurucuya koyun. Böylelikle başka günlerde onları çözdürüp kısa sürede güzel yiyecekler hazırlayabilirsiniz.

Zeytinyağlı Karnabahar Salatası Tarifi için Malzemeler

1 adet küçük boy karnabahar
2 kaşık zeytinyağı
Tuz
Dereotu
2 diş sarımsak

Zeytinyağlı Karnabahar Salatası Tarifi Yapılışı

Karnabaharı küçük parçalara ayırıp, yıkayın. Kısık ateşte karnabaharı haşlayın. Suyunu süzün, suyunu çorba yapımında kullanabilirsiniz.
Karnabaharın üzerine tuz, sarımsak, zeytinyağı ekleyin. Üzerini dere otu ile süsleyin.
Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder