Sebzeli Et Sote

sebzeli et sote tarifi

Sebze ve makarna sever birisi olarak et yemeyi pek sevmem fakat zorunda kalırsam da pişirir ve yerim. Yine de içine sebzeleri de kattım :)


Sebzeli Et Sote için Malzemeler:
500 gr yağsız kuşbaşı et
3 tane biber
1 çorba kaşığı yağ
3 tane domates
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı salça
Pul biber, tuz, kekik, kimyon
1 çay bardağı sıcak su
1 tane dolmalık kırmızı biber
1 tane havuç

Yapılışı:
Soğan ortadan ikiye kesilip, yarım halka şeklinde doğranır.
Biberler minik halkalar şeklinde doğranır.
Sarımsak minik halkalar şeklinde doğranır.
Havuç yuvarlak yuvarlak doğranır
Tavaya 1 çorba kaşığı yağ konulur, soğanlar ve biberler ve et de tavaya konulur. Tavanın kapağı kapatılır arada bir karıştırarak suyunu çekene kadar pişirilir.
Suyunu çekmeye az kalınca salça ve baharatlar ilave edilir, karıştırılır.
Ardından sıcak su ilave edilir bir beş dakika pişirdikten sonra , küp küp doğradığımız domatesler ilave edilir.
Domatesler suyunu çekince tuz eklenir.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder