Sebze ve makarna sever birisi olarak et yemeyi pek sevmem fakat zorunda kalırsam da pişirir ve yerim. Yine de içine sebzeleri de kattım :)
Sebzeli Et Sote için Malzemeler:
500 gr
yağsız kuşbaşı et
3 tane
biber
1 çorba
kaşığı yağ
3 tane
domates
1 adet
kuru soğan
2 diş
sarımsak
1 çorba
kaşığı salça
Pul
biber, tuz, kekik, kimyon
1 çay
bardağı sıcak su
1 tane dolmalık kırmızı biber
1 tane havuç
Yapılışı:
Soğan
ortadan ikiye kesilip, yarım halka şeklinde doğranır.
Biberler
minik halkalar şeklinde doğranır.
Sarımsak
minik halkalar şeklinde doğranır.
Havuç yuvarlak yuvarlak doğranır
Tavaya 1
çorba kaşığı yağ konulur, soğanlar ve biberler ve et de tavaya konulur. Tavanın
kapağı kapatılır arada bir karıştırarak suyunu çekene kadar pişirilir.
Suyunu
çekmeye az kalınca salça ve baharatlar ilave edilir, karıştırılır.
Ardından
sıcak su ilave edilir bir beş dakika pişirdikten sonra , küp küp doğradığımız
domatesler ilave edilir.
Domatesler
suyunu çekince tuz eklenir.
Afiyet
olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder