Bonibonlu Pasta Tarifi

pasta tarifi

Rengarenk bir pasta olsun istedim, aynı ben gibi, aynı hayat gibi..


İyi ki hayat tek renk değil. Sadece pembeler, beyazlar olsaydı arada bir kahverengi olmasaydı pembenin, beyazın, yeşilin değerini bilir miydik?


Pandispanya Yapımı:
4 yumurta
3 kahve fincanı şeker
4 kahve fincanı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı sıvıyağ
3 yemek kaşığı sıcak su

2 yumurta ile şekerin yarısını çırpın. 2 yumurta ile şekerin diğer yarısını da çırpın sıcak suyu da ekleyin ve beyazlıya ekleyin diğer malzemeleri de ekleyin. Kalıbı yağlayıp karışımı dökün. Fırında 180 derecede pişirin.

Pasta Kreması:
500 gr süt
35 gr nişasta
35 gr un
75 gr toz şeker
30 gr beyaz çikolata
1 paket vanilya

Vanilya ve şeker hariç bütün malzemeleri kıvam alıncaya kadar kısık ateşte sık sık karıştırarak pişirilir.
Kıvam alan krema ocaktan alınmadan önce şeker sonra vanilya ve çikolata  eklenerek ocaktan alınır ve sık sık karıştırılarak soğuması beklenir.

Pastanın Dışı İçin 
2 paket krem şanti
Pakette yazan miktarda soğuk süt
100 gr bonibon
100 gr çikolata

Toz krem şanti ile süt çırpılır. Yarım saat buzdolabında bekletilir.
Çikolata ince ince doğranır

Soğumuş kek ortadan ikiye kesilir. Birinci katın üzerine krema sürülür. Üzerine diğer kek parçası konulur. 
Kekin üzeri krem şanti ile kaplanır.
Üzeri bonibon ve çikolata ile süslenir.

Afiyet olsun :)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder