Ispanaklı Börek

yemek tarifleri

Yaşamın üç altın kuralı şunlardır; az ye, az söyle, az incit. (Nizami)

Misafirlerimiz bu böreğime bayıldılar. Ben de çok beğendim enfesti.

Ispanaklı Börek için Malzemeler:

Bir kilo ıspanak
5 adet yufka
1 adet kuru soğan
Tuz, pul biber
Çörekotu
Susam
Bir çorba kaşığı salça
1,5 su bardağı süt
1 adet yumurta
Sıvıyağ

Yapılışı:

Ispanakları güzelce yıkayıp, doğrayalım.
Soğanı rendeledikten sonra pembeleşene kadar kavuralım. Salçayı da ilave edelim. Doğranmış ıspanağı, tuzu ve pul biberi de ekleyelim, tencerenin kapağını kapatıp kendi buharıyla hafif ateşte beş dakika pişirelim.
Sütü ve yumurtayı ve yarım su bardağı yağı bir kapta karıştıralım.
Fırın tepsimizi yağlayalım.
Birinci yufkayı tepsiye serip fırçayla sütlü karışımı üzerine sürelim.
İkinci yufkayı da tepsiye serip sütlü karışımı üzerine sürelim.
Üçüncü yufkayı da tepsiye serip, ıspanaklı karışımı üzerine dağıtalım.
Dördüncü yufkayı da serip, sütlü karışımı üzerine sürelim.
Beşinci yufkayı da serip sütlü karışımı üzerine sürelim.
Dilim dilim kestikten sonra üzerine susam ve çörekotu (çörekotunun faydaları) serpelim.
180 derecede pişirelim.

Afiyet olsun.:)





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder