Köri Soslu Uzun Erişte

tarifi
Makarnanın her çeşidine aşık benden köri ve tuzotu ile hazırlanmış enfes bir erişte tarifi.


İşte şu hayatta bir oturuşta bir tabaktan fazla yiyebileceğim tek yemek makarna ama kendi yaptığım makarna her yerdekini yiyemem özellikle otellerdeki makarnalardan bir tabak bile yiyemiyorum. O kadar çok yerde çalıştım bir tane güzel makarna yapan aşçı görmedim çok enteresan. Otel aşçıları makarnayı sossuz yapar, önüne haşlanmış hamuru koyar. Sen ona ketçap sıkacaksın da (ketçabı da hiç sevmem) az biraz tat tuz gelecek.
Oysaki makarnanın sırrı soslarında. Makarna en az birkaç dakika hazırladığın sosla ateşin üzerinde kalacak, içine sosu çekecek ki tadı tuzu olsun.

Her neyse kendi keşfim olan sosla uzun erişteyi sizlere sunuyorum :)

Köri Soslu Uzun Erişte için Malzemeler:
250 gr uzun erişte
Sıcak su
1 çorba kaşığı yağ
Yarım tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı köri
1 tatlı kaşığı tuzot
Yarım tatlı kaşığı nane
Tereyağı

Yapılışı:
5 bardak kaynar suya sıvı yağı ve  tuzu ekledikten sonra erişteyi de ekleyin. Yumuşayıncaya kadar yüksek ateşte pişirin.
Göz kararı sevdiğiniz yumuşaklıkta pişirdikten sonra suyunu süzün.
Tencereye yağı koyun. Köri, tuzot, naneyi de ekledikten sonra erişteyi de koyun. Birkaç dakika karıştırarak erişteyi sosa buladıktan sonra tencereyi ateşten alabilirsiniz.  

Sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun :)







Hiç yorum yok:

Yorum Gönderme