Türk mutfağının vazgeçilmezlerinden pirinç pilavını İngilizler ve Japonların yağda kavurmadan pirinci suda haşlayarak yaptığını biliyor muydunuz?
Ben İngiltere'deyken öğrendim. Fakat yağlı yemek sever bir Türk olarak onlara bizim usulümüzde pişirilen pirinç pilavını da yedirdim. Ne mutlu bana. :)
Malzemeler:
1 kaşık arpa şehriyesi
2 kaşık sıvıyağ
2 bardak pirinç
4 bardak sıcak su
Tuz
Yapılışı:
Pirinç yıkanıp suyu süzülür.
Şehriye yağda kavrulur. Pirinç ve tuz ilave edilir
ve karıştırarak kavrulur.
Sıcak su eklenir kapağı kapatılır. Suyunu çekene
kadar kısık ateşte pişirilir.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder