Kuru baklagilleri pek sevmesem de nohut, pilav yanında salata veya cacık bir de kuru soğan menüsünü bizimkiler sevdiği için yaptım.
Nohut yemeği tarifim yeni aldığım şirin mavi kase sunumuyla karşınızda.
Malzemeler:
3 su bardağı haşlanmış nohut
250 gr kuşbaşı et veya haşlamalık et
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 tane kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
6 bardak sıcak su
Tuz, pul biber
Yapılışı:
Soğanı yemeklik doğrayın .
Tencereye sıvı yağı koyup soğanlar pembeleşene kadar
kavurun.
Salçayı da ekleyin. 2 dakika kavurun.
Eti ilave edin ve suyunu çekene kadar kavurun.
Nohutu, sıcak suyu ve tuzu ilave edip pişirmeye
devam edin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder