Körili & Mısırlı Pirinç Pilavı

körili pilav

Sabır öyle bir iptir ki,
Sen kopacak sanırsın, o gittikçe güçlenir,
Sen bitecek sanırsın, o gittikçe çoğalır..
                                       Hz.Mevlana


Türkiye'de benden başka kimsenin yaptığını görmediğim bu pilavı tadan herkes çok beğendi. İngiltere'de yaşadığım sürede, dünya mutfağından her çeşit yemek yapan Amerikalı& Hollandalı bir karı kocadan öğrendiğim bu tarifi sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyuyorum :)


Körili ve mısırlı pirinç pilavı farklı tatlar denemek isteyenler için ideal. Şahsen ben bizim klasik Türk pilavından daha çok seviyorum bu pilavı.

Malzemeler:

2 su bardağı pilavlık pirinç
4 su bardağı sıcak su
Tuz
Yarım çorba kaşığı köri
Bir kutu mısır konservesi
Yağ
1 çorba kaşığı tel şehriye

Yapılışı:
Pirinci ayıklayıp, yıkayalım.
Yağı kızdırıp tel şehriyeler pembeleşene kadar kavurduktan sonra pirinci de ilave edip, tuzu da kattıktan sonra biraz kavuralım.
Mısırı ilave edelim. Sıcak suyu ekleyelim. Köriyi de ekleyelim. Hafif ateşte suyunu çekene kadar pişirelim. Biraz demlendirdikten sonra sıcak olarak servis edelim.

Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder