Yaprak Sarması

dolma
"Ve kendini yalnız hissettiğinde üzülme. Çünkü herkes elini bıraktığında, ALLAH ellerinden tutmuş demektir."

Yemek yaparken her seferinde aynı malzemeyi kullanmam. Yaratıcılığımı kullanırım. Elimdeki malzemeleri değerlendiririm. Yüzde doksan sekiz herkes yemeklerimi beğenir.
Yalnız geçenlerde bir gün başarısız oldum yaptığım üç şey de felaketti, malzemeleri farklı bir marketten aldığım için oldu. Malzemeler yemek yaparken çok önemli. Bilmediğiniz peynir, pirinç, özellikle yaprak sizi mahvedebilir.
Siz siz olun bildiğiniz ürün ve markalardan şaşmayın.
Yaprak dolmasını (stuffed leaves) kim sevmez ki. Yaprağın kalitesi çok önemli. Salamura ise tuzunu pişirmeden kontrol edin. İç malzemesine pirinç koyarsanız tanıdığınız pirinç olsun (ne kadar su koyacağınızı tahmin etmeniz için yoksa çiğ kalabilir)
Yaprak Sarması için Malzemeler:
500 gr salamura yaprak
Dolmalık fıstık
1 adet soğan
1 demet maydanoz
2 diş sarımsak
Zeytinyağı
Kırık pirinç
Sıcak su
2 adet kesme şeker
1 çorba kaşığı kuş üzümü
Yapılışı:
Yaprakları tuzundan arınması için ılık suda bekletip, sonra birkaç kere yıkayın.
Soğanı ince doğrayın.
Pirinci ayıklayıp, yıkayın.
Maydanozu ve sarımsağı ince doğrayın.
Soğanı yağda kavurun. Fıstıgı da pembeleşinceye kadar kavurun.
Pirinç ve sarımsağı da katın. Yarım su bardağı kadar sıcak su koyup şekerleri de içine atıp kavurun.
Yaprakların damarlı kısmı içte kalacak şekilde sarın.
Üzerini kaplayacak şekilde sıcak su döküp. Pişmeye bırakın.
Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder