İtiraf etmem gerekirse kompostoyu ilk kez bu yaz yapmaya başladım. Buzdolabındaki birkaç gündür yenmeyen meyveleri değerlendireyim diye düşünürken aklıma komposto yapmak geldi ve o günden beri her çeşit meyvenin kompostosunu yapıyorum.
Marketten aldığımız meyve sularından çok daha leziz ve daha sağlıklı oluyor. Ve çok zahmetsiz kesinlikle tavsiye ederim. Vişne kompostosu enfes.
Marketten aldığımız meyve sularından çok daha leziz ve daha sağlıklı oluyor. Ve çok zahmetsiz kesinlikle tavsiye ederim. Vişne kompostosu enfes.
Malzemeler:
5 bardak su
1-2 su bardağı toz şeker
Yapılışı:
Vişneleri saplarından ayırıp yıkayın isterseniz
çekirdeklerini çıkartın.
Tencereye suyu ve şekeri koyarak orta ateşte şeker
eriyinceye kadar karıştırın.
Şeker eriyince vişneleri ilave edip kısık ateşte 15
dakika pişirin. Soğuk olarak servis yapın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder