Hoş Geldiniz

Kategoriler
Bugün Harika Bir Gün
Tavada Kasarli Mantar
Resulullah Efendimiz (asm) şöyle buyurmuştur: Hangi kadın, kocası kendisinden razı olarak ölürse, o kadın Cennet’e girer.(Tirmizi)
Hamd alemlerin Rabbi olan Allah'a dır.
Bana kocam için yemek pişirmeyi nasip eden Allah'a hamd olsun diye hamd duamı yaptıktan sonra evliliğin çok iyi olduğunu buradan bekarlara not düşmek istiyorum.
Eşim damak zevkine çok önem veren birisi, damak tadı güzel ve her yemeği yemeyen birisi olduğunu bana söylemişti korkularından bir tanesi ise benim kötü yemek yapmam ihtimaliydi. Ona herkesin yemeklerimi çok beğendiğini söylememe rağmen inanmak istemiyordu 'evlendikten sonra göreceğim benim damak zevkim kuvvetlidir ben bir yemeği beğenirsem herkes beğenir bir yemek kötüyse açsam bile yemem' diyordu. Evlendik, her gün yemeklerime bayılıyor, tabakları sıyırıyor, çok beğendi. İlk evlendiğimiz zaman yemeklerimi yediği zaman ki şaşkınlık ve mutluluğu ellerini açıp ''Rabbim Sana şükürler olsun güzel yemek yapan bir eş istemiştim nasip ettin Elhamdülillah'' deyişini hiç unutmadım. Her soframız sevgiyle, aşkla, gülümseyişlerle,mutlulukla, şükürle geçti Elhamdülillah hamd alemlerin Rabbi olan Allah'a dır. Rabbim nazarlardan şerlerden bizi korusun mutluluğumuzu daim etsin inşAllah.
Ev işlerini,yemek yapmayı sevmeyen veya tembellik eden kadınları hiç anlamazdım evlendim artık hiç ama hiç anlamıyorum. Bir kadın için eşi için hazırlık yapmak, onun için yemek yapmak kadar güzel bir şey var mı ? Bence yok, zevkli, mutlu eden bir şey hem onu hem beni mutlu ediyor, Elhamdülillah.
Gelelim tavada kasarlı mantar tarifine. Fırını açıp, ısınmasını bekleyene kadar tavda yapmayı tercih ettim kaşarlı mantarı pişirmeyi. Pratik ve enfes oluyor. Ağızda yumuşacık dağılan bir lezzet.
Malzemeler:
Yarım kg mantar
Yarım yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
kekik,pulbiber,karabiber, tuz
Bir kase rendelenmiş kaşar
Yapılışı:
Mantarları yıkayın ve süzün.
Saplarını koparın (Saplarını omlet yapımında kullanmayı tercih ettim)
Mantarları tavaya dizin.
Mantarların içine tereyağı ve zeytinyağı koyun.
Orta ateşte suyunu çekene kadar pişirin.Suyunu çekmeye başlayınca kaşar rendesini mantarlara doldurun ve baharat serpin.
Tekrar kapağını kapatın suyunu tamamen çekince mantarları servis edin.
Afiyet olsun
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Bu Blogda Ara
Translate
Tüm Tarifler
- 10 Dakika Pastası
- Armut Kompostosu
- Asure Tarifi
- Biber Dolması
- Biberli Yumurta
- Bonibonlu Pasta Tarifi
- Brokoli Salatası
- Browni
- Cacık Tarifi
- Ciğer Tarifi
- Et Sote
- Etli Nohut Yemeği Tarifi
- Hamsi Bugulama
- Hamsi Kızartma
- Ispanaklı Borek
- Kabak Soslu Uzun Erişte Tarifi
- Kakaolu Pasta Tarifi
- Kalpli Mozaik Pasta
- Karnabahar Salatası
- Kavun Milkshake
- Krem Şantili Etimek Tatlısı
- Köfte Tarifi
- Köri Soslu Eriste
- Körili & Mısırlı Pirinc Pilavı
- Kırmızı Biber Sarması
- Kırmızı Biberli Eriste Tarifi
- Lor Peynirli Sigara Böregi
- Nektari Kompostosu
- Patatesli Yumurta
- Patlamış Mısır Tarifi
- Piyaz Tarifi
- Pizza Tarifi
- Safranlı Kabak Tarifi
- Salep
- Salçalı Pırasa Yemeği
- Salçalı Taze Fasulye Tarifi
- Sebze Guvec
- Sebzeli Et Sote Tarifi
- Sebzeli Noodle Tarifi
- Simit-Gibi-Pogaca-Tarifi
- Tavuk Haslama
- Uzumlu ve Tarcınlı Kek
- Vişne Kompostosu
- Yaprak Sarması
- Yogurt
- Yoğurtlu Kabak Salatası
- Zeytinyağlı Enginar
- Üzüm Kompostosu Tarifi
- Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi
- Şeker Pancarı Yaprağı Kavurması
- Şeker Pancarı Yaprağı Soslu Makarna
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder