Hoş Geldiniz
Kategoriler
Bugün Harika Bir Gün
Yogurt Tarifi
Çocukluğumuzda annem yoğurdu evde yapardı ev ve mutfak işlerinin çoğunu ben yaptığım için ben de bir çok kez yoğurt yapmıştım. Sonra evde yoğurt yapmayı bıraktık hazır yoğurt tüketmeye alıştık.
Evlendikten sonra kendi yuvamda doğal ürünler tüketmeye gayret ediyorum. Bir Tv programında hazır yoğurtlarda çok fazla katkı maddesi olduğunu öğrendikten sonra yoğurdu da evde kendim yapmaya başladım.
Hamd, kuluna Kitab'ı (Kur'an'ı) indiren ve onda hiçbir eğrilik yapmayan Allah'a mahsustur. (Kehf 1)
Doğal süt alıp doğal yoğurt yapmaya başladıktan sonra fark ettim ki hazır sütlerin de yoğurtların da tadı yokmuş. Doğal süt de ev yapımı yoğurt da enfes.
Paylaşacağım yoğurt tarifi sert cıvık olmayan yoğurt tarifi her yerde bulamazsınız. Yoğurt tarifini vermeden önce evde yoğurt yaparken çoğu kişinin karşılaştığı birkaç sorunun çözümünü de yazayım.
Yoğurdun Cıvık Olması Sorunu; yoğurt kabının üzerini fazla sarmalarsanız ve fazla bekletirseniz yoğurt cıvık olur. İnek sütünden yapılan yoğurt daha sulu olur, keçi manda ve koyun sütünden yapılan yoğurt ise daha koyu olur. Bir diğer püf nokta ise süt kaynadıktan sonra bir süre daha kaynatmaya devam edin böylece içindeki su miktarı azalır süt daha koyu olur yoğurdunuz da daha sert olur.
Yoğurdun Çabuk Ekşimesi Sorunu; yoğurt cıvık ise çabuk ekşir.Bir püf nokta da yoğurt yaparken içine biraz tuz koyarsanız daha geç ekşir.
Ev Yapımı Yoğurt Tarifi Malzemeler
2 litre süt
2 yemek kaşığı yoğurt(süzme yoğurt)
1 tatlı kaşığı şeker
biraz tuz (ekşimeyi önlemek ve sert olmasını sağlamak için)
Evde Yoğurt Yapımı
Tencerenin kapağı açık şekilde süt kaynatılır kaynamaya başladıktan sonra da 5 dakika kaynatılır.Sonra ocak kapatılır süt ılıyıncaya kadar beklenir. (Parmak içine sokulduğunda yakmayacak kadar ılıyıncaya kadar beklenir).
Bir kase içerisine yoğurt,tuz,şeker konulur çırpılır, tenceredeki sütten bir miktar eklenir karıştırılır sonra tencereye dökülür tencerede karıştırılır. Tencerenin üzeri kalın bir örtüyle örtülür. 4 saat beklendikten sonra buzdolabına kaldırılır ve 1 gün dolapta bekletildikten sonra afiyetle yenilir.
Hamd alemlerin Rabbi olan Allah'a dır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Bu Blogda Ara
Translate
Tüm Tarifler
- 10 Dakika Pastası
- Armut Kompostosu
- Asure Tarifi
- Biber Dolması
- Biberli Yumurta
- Bonibonlu Pasta Tarifi
- Brokoli Salatası
- Browni
- Cacık Tarifi
- Ciğer Tarifi
- Et Sote
- Etli Nohut Yemeği Tarifi
- Hamsi Bugulama
- Hamsi Kızartma
- Ispanaklı Borek
- Kabak Soslu Uzun Erişte Tarifi
- Kakaolu Pasta Tarifi
- Kalpli Mozaik Pasta
- Karnabahar Salatası
- Kavun Milkshake
- Kırmızı Biber Sarması
- Kırmızı Biberli Eriste Tarifi
- Köfte Tarifi
- Köri Soslu Eriste
- Körili & Mısırlı Pirinc Pilavı
- Krem Şantili Etimek Tatlısı
- Lor Peynirli Sigara Böregi
- Nektari Kompostosu
- Patatesli Yumurta
- Patlamış Mısır Tarifi
- Piyaz Tarifi
- Pizza Tarifi
- Safranlı Kabak Tarifi
- Salçalı Pırasa Yemeği
- Salçalı Taze Fasulye Tarifi
- Salep
- Sebze Guvec
- Sebzeli Et Sote Tarifi
- Sebzeli Noodle Tarifi
- Simit-Gibi-Pogaca-Tarifi
- Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi
- Şeker Pancarı Yaprağı Kavurması
- Şeker Pancarı Yaprağı Soslu Makarna
- Tavuk Haslama
- Uzumlu ve Tarcınlı Kek
- Üzüm Kompostosu Tarifi
- Vişne Kompostosu
- Yaprak Sarması
- Yogurt
- Yoğurtlu Kabak Salatası
- Zeytinyağlı Enginar
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder