#Enginar; çok sevdiğim, leziz, ağızda dağılan bu muhteşem lezzeti benimle tanıştıran, bana bu tarifi veren çalıştığım bir oteldeki patronumun hanımına ne kadar çok teşekkür etsem az.
Ailem de sayemde enginarı sevdi. Daha
sonrasında Kuruçeşme deki ünlü bir restaurant da yediğim enginarı eğer bu kendi
yaptığım enginardan önce yemiş olsaydım büyük ihtimalle hayatımda sadece bir
kez enginar yemiş ve bir daha yememeye yemin etmiş olacaktım. Çok iddialı oldu
ama sebze sevmeyenler bile yaptığım Zeytinyağlı enginarı zevkle yiyor.
Malzemeler (5 kişilik)
10 adet enginar
1 kutu hazır garnitür
2 adet küp şeker
Tuz
Karabiber
Sıcak su
İki çorba kaşığı zeytinyağ
Küp doğranmış bir adet kuru soğan
Yapılışı:
Soğanları zeytinyağında kavurun.
Garnitürü de soğanlara ilave edip birkaç dakika
karıştırın. Tuzu ve baharatları ilave edin.
Geniş bir tencereye enginarları oyuk kısmı yukarıda
olacak şekilde yerleştirin.
Oyuk kısımların içine garnitürden koyun.
Enginarların seviyesine gelecek kadar sıcak suyu
tencerede enginarların olmadığı kısımlarına dökün.
İki adet küp şekeri de sulu kısımlara koyun.
Tencerenin kapağını kapatıp, kısık ateşte pişirin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder