Piyaz Tarifi

piyaz yapılışı
Piyazı sevmeyen var mıdır acaba, şahsen ben pek sevmem 😎 ama sevmediğim yemekleri de yapıyorum. 

Derin dondurucuya haşlayıp koyup, az zamanımın olduğu zamanlarda hazırlamak için ideal yiyeceklerdendir kendisi.

Malzemeler:
2 su bardağı kuru fasulye 
1 adet orta boy soğan (piyazlık doğranmış)
1 adet orta boy domates
2 yemek kaşığı doğranmış maydanoz
1 yemek kaşığı tuz
1 yemek kaşığı toz şeker
Sos için
1 türk kahvesi fincanı zeytinyağı
2 yemek kaşığı sirke
Yarım limonun suyu
Tuz

Üzeri için:
Sumak ya da kırmızı pul biber
İsteğe göre 2-3 adet haşlanmış yumurta (ben bu sefer koymadım)

Yapılışı:
Fasulyeleri akşamdan haşlayacağınız tencereye alın ve üzerini 4-5 parmak geçecek kadar su koyarak kenara alın.
Sabah şişen fasulyelerin suyunu süzün tekrar sudan geçirin ve üzerini 4-5 parmak geçecek kadar su, tuz ve şekerini ekleyerek orta ateşte yumuşayıncaya kadar haşlayın.
Domatesleri küp küp doğrayın.
Soğanları ince uzun piyazlık şeklinde doğrayın ve kıyılmış maydanozla karıştırın.
Fasulyeleri süzün ve salata kasesine alın. Önce soğanı sonra domatesleri ekleyin.
Son olarak sosunu dökerek servis yapın. (Kullanacaksanız haşlanmış yumurtaları da bu aşamada ekleyin.)

Fasulye İle İlgili Püf Noktalar
*Bir önemli nokta fasulyenizi bir gece önceden ıslatmak ve ıslama suyunu süzüp yeni su ile kısık ya da orta ateşte haşlamak.
*Lezzetini arttırmak için fasulyenin suyuna eşit miktarda tuz ve şeker eklemeniz gerek.
*Fasulyenin soyulup kötü görünmemesi için haşlama suyunda soğumaya bırakmanız gerek. Eğer sıcakken süzüp soğusun diye soğuk sudan geçirirseniz kabuğunu atmaya başlar.
*Haşlanan fasulyeleri buzdolabı poşetleri içinde uzun süre dondurucuda muhafaza edebilirsiniz.  Böylece oldukça hızlı bir şekilde piyaz hazırlayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönderme