Asure

asure tarifi

Selamün aleyküm değerli blog okurlarım Allah'ın selamı rahmeti ve bereketi üzerinize olsun. Aşure günümüz mübarek olsun.


Her yıl bizim evde aşureyi ben yapar dağıtırım bu yıl da geleneği bozmayıp aşure hazırlıklarına başladım Rabbim hayırlısıyla pişirip dağıtmayı nasip etsin inşallah.

Her yıl farklı bir tarif uyguluyorum fakat bu yıl geçen yıl uyguladığım tarifi uygulayacağım.

10 Kişilik
2 su bardağı buğday
1 su bardağı nohut
5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı kuru fasülye
15 su bardağı su
Yarım su bardağı pirinç
1 su bardağı kuru üzüm
1 su bardağı küp doğranmış kayısı
1 su bardağı doğranmış kuru incir
1 portakal
Süsleme İçin
1 su bardağı kuş üzümü
Ceviz
Nar taneleri
tarçın

Yapılışı
Buğday, fasulye, nohut ve üzümü yıkayıp ayrı kaplarda bir gece önceden ıslat.
Buğdayı 15 su bardağı su ile kaynat. Pirinci buğdaya ilave et. Buğday taneleri iyice yumuşayıncaya kadar yaklaşık 3,5 saat pişir. Buğdayın suyu un çorbası kıvamına gelmek üzereyken toz şeker, nohut,kuru fasulyeyi ekle. Portakalın kabuğunu ince ince doğrayıp karışıma ekle. Kuru üzüm ve kuru kayısıyı ilave et karıştır. Birkaç taşım kaynattıktan sonra ateşten al. Aşure piştikten sonra doğranmış inciri ekle karıştır.
Sıcakken kaselere boşalt.Soğuyunca üzerini süsle.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder