Kabak Tatlisi Tarifi

Bak kabağı tatlısı nasıl yapılır tarifi

Kabak tatlısını eskiden yemezdim de yapmamıştım da. 2017 yılında yapmaya ve bayılarak yemeye başladım.
Bu enfes tad hayatıma neden geç girdi, zamanını bekliyormuş demek ki. Şu aralar kabak zamanı yine geldi, her yerde mis gibi kokan bal kabakları satılmaya başlandı. Hafif ve şifalı bir tatlı yapayım da sevdiklerimin ağzı tatlansın diyorsanız bu tatlı güzel bir seçim. Bal kabağı bir çok yönden çok faydalı tatlısı da çok güzel oluyor.

'Ey Rabbim! Senin zâtının celaline ve senin hakimiyetinin azametine layık şekilde sana hamd olsun'

Rabbim bizi kocamızın ve evladımızın yokluğuyla onların acılarıyla sınamasın. Onlara sağlıklı, hayırlı uzun ömür versin inşaaAllah.

İsterse dünyanın en lezzetli yiyeceği olsun o yiyeceği yalnız yemenin zevki buruk oluyor, her şeyi sevdiklerinle yeyince daha güzel. Rabbim bize ailemize bu dünyada da ahirette de iyilik afiyet versin ve bizi cehennem azabından korusun inşaallah.

Kabak Tatlısı için Malzemeler:
2 kilo bal kabağı
1 ile 2 su bardağı arasında toz şekeri (size bağlı az şekerli veya çok şekerli nasıl seviyorsanız o kadar ekleyin)
1 su bardağı dövülmüş ceviz

Kabak Tatlısı Tarifi Yapılışı:
(Kabağı satın aldığınız yerde temizletip karpuz şeklinde kestirin ki evde zorlanmayın.)
İnce kare şeklinde kesip, kabakları yıkayın.
Tencereye kabakları dizin.
Kabağı üzerine şekeri dökün.
Tencerenin kapağını kapatıp, kısık ateşte pişmeye bırakın.
Piştikten sonra ocağı kapatın.
Soğuduktan sonra balkabağı tatlısını üzerine ceviz serperek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder