Damak zevki benimkine uygun olan benim gibi sebze sever ailem beğendi. Peygamber efendimiz (s.a.v) de kabak yemeyi severmiş diye bir yerlerde okumuştum. Yoğurtlu kabak salatasına biz bayıldık siz de yaparsanız yorumlarınızı bekliyorum.
Malzemeler:
3 kabak
1,5 su bardağı yoğurt
1-2 diş sarımsak
Yarım çay bardağından az sıvıyağ
Tuz
Süslemek için dereotu, fesleğen ya da maydanoz
Yapılışı:
Kabakları yıkayın ve soyun. Rendenin iri tarafıyla
rendeleyin.
Tavaya zeytinyağını alın, sularını sıkmadan
rendelenmiş kabakları ekleyerek orta ateşte kabaklar pişinceye kadar(10 dak)
soteleyin.
Sarımsağı rendeleyin, biraz tuz ekleyerek 1.5 su
bardağı yoğurt ile karıştırın.
Pişen kabakları ocaktan alın ve 10 dakika kadar
soğumasını bekleyin.
Yoğurdu kabaklara ekleyerek karıştırın.
Süsleyerek servis yapın.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder